Συνέντευξη του Ιωάννη Λυράκου στην εφημερίδα "τα εν δήμω" 11-11-2019

Από το 2004, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η 11η Νοεμβρίου εορτάζεται ως Ημέρα ιδιωτικής Ασφάλισης.
Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της σωστής ασφάλισης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο, μπορεί όμως να προετοιμαστεί γι' αυτό. Γιατί όμως χρειαζόμαστε την ιδιωτική ασφάλιση; Τι μας προσφέρει; ποιά είναι τα οφέλη; Τι καλύψεις μας παρέχει;
Οι απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν είναι και τόσο σύνθετες, όπως πιστεύουμε. Πηγάζουν από την ανάγκη μας να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος των κινδύνων που διατρέχουμε καθημερινά και να νιώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Ασφαλίζεσαι και έτσι διασφαλίζεις το μέλλον έναντι όσων αυτό μας επιφυλάσσει και τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί πολλές αφορμές με κυριότερες τις φυσικές καταστροφές.
 
Περισσότερα ...
cmiq40440442185506b7dfc81.jpg

11η Νοεμβρίου: Ήμερα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Από τον Ιωάννη Λυράκο
Ως ημέρα αφιερωμένη στην ιδιωτική ασφάλιση, έχει καθιερωθεί η 11η Νοεμβρίου  για να θυμίζει σε όλους τη σπουδαιότητά της.
“Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω”. Το νόημα της ασφάλισης , αυτή η δυνατή λέξη φροντίζω δίνει την ουσία της πράξης. Φροντίζουμε και εξασφαλίζουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς. Την  υγεία μας ,την σύνταξη μας ,την οικογένεια μας , την περιουσία μας , την επιχείρηση μας.

Ας δανειστούμε ένα ρητό του Αριστοτέλη , για το νόημα της τύχης και ας το δούμε στην περίπτωση μας.
"Ρώτησε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Αριστοτέλη για το αν υπάρχει τύχη. Ο Αριστοτέλης του είπε: Τύχη αγόρι μου δεν υπάρχει. Τύχη είναι όταν η εξαιρετική σκληρή προετοιμασία  συναντά την ευκαιρία."
 Εξαρτάται λοιπόν αποκλειστικά  από εμάς , όχι μόνο η σκληρή προετοιμασίας , αλλά και η φροντίδα να εξασφαλίσουμε την προσπάθεια μας . Ο σκοπός μας είναι να συναντήσουμε την ευκαιρία και  τα απρόοπτα της ζωής να τα αντιμετωπίσουμε  με το μικρότερο δυνατό κόστος. 
Περισσότερα ...
cmiq40440840143954aa55d31.jpg